Ano, všechny složky, z nichž jsou vyrobeny žvýkačky, jsou v přírodě rozložitelné. Skládají se z: 1) náhradních sladidel (jsou méně kalorická a nepodporují tvorbu zubního kazu) - jedná se nejčastěji o tzv. cukerné polyalhoholy (pozor - nejedná se o alhohol, jen látky alkoholu strukturně blízké) - např. sorbitol, manitol a maltitol (resp. jeho sirup). 2) aspartam (umělé sladidlo nekalorické - zcela bezpečné, pouze ho nesmí jíst lidé, postižení nemocí fenylkenoturie - ti nejsou schopni ho odbourávat). 3) gumový základ - nejčastěji různé druhy heteropolysacharidu, např. různé škroby, pektiny, algináty, tragant,agar,atd. 4) aditiva - tj. látky, které se v malém množství přidávají do potravin pro zachovaní požadovaných vlastností, popř. upravující chuť a vzhled - všechny testované a bezpečné, např. stabilizátory, emulgátory, antioxidanty, aromatické látky.

Zdroj: Ekolist -  Zelená domácnost