Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Užitečné informace nejen z ekocentra rovnou do kapsy. Je tady Mobilní rozhlas!

Užitečné informace nejen z ekocentra rovnou do kapsy. Je tady Mobilní rozhlas!



Vyvěšeno: 7. 9. 2021
Sejmuto:
Evidenční číslo: 40-2021

banner_zavedeniMR.jpgUžitečné informace nejen z ekocentra rovnou do kapsy. Je tady Mobilní rozhlas!

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří zavádí od září další cestu, kterou budou k občanům proudit informace. Již existující spektrum informačních kanálů nyní rozšíří Mobilní Rozhlas.  Ekologické centrum se tak zařadí po bok více než 1 200 českých samospráv, které tento nástroj využívají. Projekt umožní efektivní komunikaci s občany na více platformách: přes aplikaci pro chytrý telefon, přes webové stránky, e-mail i pomocí SMS. Mobilní rozhlas nahradí stávající službu SMS Infokanál.

„Jedná se o moderní způsob komunikace, kdy již občan nemusí pátrat po informacích, jež potřebuje. Naopak informace přijdou za ním, až do mobilního telefonu v jeho kapse. Občané si již zvykli dostávat informace od místních samospráv, my nabízíme jakési rozšíření těchto informací. A to v podobě aktuálního stavu ovzduší na všech měřicích stanicích v Ústeckém kraji nebo o tom, co se právě děje v nedalekém Chemparku Litvínov či jaké ekoakce chystáme. Mobilní rozhlas umožní podat napřímo i dotaz do naší ekoporadny,“ říká vedoucí ekocentra Martina Černá.

Doposud ekocentrum využívalo pro informovanost webové stránky, Facebook a EkoZpravodaj. Mobilní rozhlas je další informační kanál, který umožní informovat veřejnost. Důležité a zajímavé informace vás tedy zastihnou, ať už jste kdekoli. Obrovskou výhodou Mobilní Rozhlasu navíc je, že neslouží pouze k jednostrannému informování o dění, ale umožní lidem také na jednotlivá sdělení reagovat prakticky okamžitě.

Uživatel si sám zvolí, jaké informace chce dostávat. Aktuální stav ovzduší, dění v Chemparku, ekologické vzdělávání nebo EkoZpravodaj? Každý si vybere, snadno si nastaví tematické okruhy, které ho zajímají. Podmínka je jediná, a sice registrace.

Postup registrace je velmi jednoduchý – otevřete si internetovou stránku http://ecmost.mobilnirozhlas.cz, vyplňte svoje mobilní číslo a další údaje, které registrační formulář vyžaduje. NEZAPOMEŇTE při registraci kromě svého mobilu uvést také e-mailovou adresu.

Po dokončené registraci si můžete stáhnout do svého chytrého telefonu stejnojmennou mobilní aplikaci (odkaz na ni se objeví na konci on-line registrace), do které vám budeme zprávy také posílat (jako push-notifikace) a najdete v ní osobní archív všech dosud doručených zpráv.

Do Mobilního rozhlasu je možné se samozřejmě registrovat i klasicky, vyplněním registračního letáku. Ten lze po vyplnění odevzdat v sídle ekocentra (tř. Budovatelů 2830/3, Most). Pro všechny zájemce je tato služba ZDARMA.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 7. 09. 2021 12:40