Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > První úklidová akce s Patrony

První úklidová akce s Patrony



Vyvěšeno: 12. 5. 2023
Sejmuto:
Evidenční číslo: 40-2023

První úklidová akce s Patrony

20230512_110654.jpgV pátek 12. května se do úklidu vrchu Ressl pustili druháci ze ZŠ Svážná. Jednalo se o druhou z řady akcí nového environmentálního projektu MOST k přírodě, kterou si pro zapojené školní kolektivy připravilo naše ekocentrum.

V úvodu úklidové akce s žáky krátce pohovořil preventista Městské policie Most, o bezpečném úklidu – např. co dělat v případě nálezu injekční stříkačky či jiného nebezpečného odpadu - a poučení žáci vyrazili uklízet.

Během úklidu našli Patroni velké množství odpadu a často se jednalo o odpad opravdu kuriózní – např. vysavač, rybářské náčiní, motor, knihy, poličky i pánve. Takový odpad v přírodě opravdu nemá co dělat. Žáci se do úklidu pustili s velkým nadšením – ač se jednalo o mladší děti uklízely i velkoobjemový odpad.

Celkem se během akce podařilo sesbírat neuvěřitelných 230 kg odpadu!

Všechny zúčastněné akce bavila, a proto je na konci čekala odměna ve formě speciálního pracovního sešitku, který budou jako Patroni využívat v průběhu celého projektu, a placky s hláškami motivujícími k zodpovědnému ekologickému chování - ty se setkaly s velkým úspěchem.

IMG_20230512_101938.jpgV závěru úklidové akce byl druhákům předán Certifikát dobrého Patrona, který postupně obdrží všechny zapojené kolektivy za svou aktivní účast. Ekocentrum chce tímto osvědčením poděkovat a zároveň motivovat žáky k dalším aktivitám směřujícím k ochraně přírody.

Děkujeme Městské policii za účast na akci a také paní učitelce za perfektní vedení druháčků.

Další akce čeká Patrony ze 4. ZŠ – bude se jednat o výsadbu keřů.

Sledujte nás na www.mostkprirode.cz a https://www.instagram.com/ekocentrummost/

Projekt je realizován pod záštitou primátora města Mostu a současně podpořen Statutárním městem Most a společností ORLEN Unipetrol RPA s.r.o.

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most 

Foto: archiv ECM

Zpět na přehled
Naposledy změněno: 15. 05. 2023 8:32