Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Vizionáři Mostecka 2021 - 3. část: Aktivní sport nebo nová vesnice?

Vizionáři Mostecka 2021 - 3. část: Aktivní sport nebo nová vesnice?



Vyvěšeno: 1. 7. 2021
Sejmuto:
Evidenční číslo: 32-2021

DJI_0144.JPGVizionáři Mostecka 2021 - 3. část: Aktivní sport nebo nová vesnice?

V roce 2020 připravilo Ekologické centrum Most pro Krušnohoří ve spolupráci se Severní energetickou a.s. projekt „Vizionáři Mostecka“. Projekt byl určen studentům základních a středních škol na Mostecku. Jeho hlavním úkolem bylo získat informace o tom, jak si budoucnost regionu představuje nejmladší generace a jakým směrem by se podle jejich mínění měla ubírat rekultivace lomu ČSA po ukončení těžby. Vítěznou prací se stal projekt studentů Gymnázia T. G. Masaryka v Litvínově. V současné době stále hledáme vhodné jméno pro nově vznikající jezero, teď bychom rádi znali váš názor na jeho budoucí využití, konkrétně využití východní části zájmového území.

Vizionáři by rádi do této oblasti vrátili život – a to doslova, plánují v této oblasti nový sídelní útvar, který bude propojen s ovocnými sady a vinicemi. V této části nebude chybět ani místo pro aktivní odpočinek v podobě tréninkového místa pro psí sporty a golfové hřiště. Z jihovýchodu by ke golfovému hřišti měla vést silnice, které bude sloužit všem návštěvníkům této oblasti. Velká východní část je již zalesněná, využije se tak jako izolace golfového hřiště od ruchů.

Směrem k plánovanému rekultivačnímu jezeru bude vést park. Také zde bude vést mnoho cest. Samozřejmě zde budou i odpočinková místa a lavičky. Tento park také poslouží například jako skvělé piknikové místo. Východní část lomu bude sloužit hlavně jako rekreační oblast s dětskými hřišti, stánky s občerstvením, veřejnou knihovničkou i sportovními prvky pro dospělé.

Plány versus realita

Blízkost zastavěné oblasti a rovina až mírný na západ orientovaný svah dávají tomuto prostoru potenciál pro nový sídelní útvar. Množství zatravněných rovin přímo vybízí k pastvě hospodářských zvířat a vzniku farmy možná i ekofarmy.

Co vy na to? Souhlasíte s našimi Vizionáři nebo byste v této části území viděli raději něco jiného.

Pro vaše názory a diskuzi je k dispozici facebooková skupina VIZIONÁŘI MOSTECKA 2021.

Pro ty, kteří se chtějí zapojit do naší diskuze, ale nemohou nebo nemají Facebook, mohou využít odkaz zde  - https://forms.gle/Fxy2nCH2scP8Ahvr8


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 1. 07. 2021 7:56