Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Vizionáři Mostecka 2021 - 5. část: Co třeba průmyslová zóna?

Vizionáři Mostecka 2021 - 5. část: Co třeba průmyslová zóna?



Vyvěšeno: 1. 9. 2021
Sejmuto:
Evidenční číslo: 39-2021

DJI_0041.JPGVizionáři Mostecka 2021 - 5. část: Co třeba průmyslová zóna?

V roce 2020 připravilo Ekologické centrum Most pro Krušnohoří ve spolupráci se Severní energetickou a.s. projekt „Vizionáři Mostecka“. Projekt byl určen studentům základních a středních škol na Mostecku. Jeho hlavním úkolem bylo získat informace o tom, jak si budoucnost regionu představuje nejmladší generace a jakým směrem by se podle jejich mínění měla ubírat rekultivace lomu ČSA po ukončení těžby. Vítěznou prací se stal projekt studentů Gymnázia T. G. Masaryka v Litvínově. V současné době stále hledáme vhodné jméno pro nově vznikající jezero, teď bychom rádi znali váš názor na jeho budoucí využití, konkrétně využití jihovýchodní části zájmového území.

V jihovýchodní oblasti, kde navazuje těžební prostor na průmyslové objekty v Komořanech, plánují Vizionáři rozšířit rekultivovanou plochu a vznik průmyslové zóny, jako zdroj volných pracovních míst. Tato zóna bude vhodně navazovat na hlavní koridor propojující Most s Chomutovem.

Kolem celého objektu se vysadí smíšený les, který oddělí průmyslovou zónu od zbytku rekultivované oblasti, která bude sloužit spíše k rekreačním účelům. Některé plochy okolo plánované průmyslové zóny jsou již zalesněny, což zjednoduší následnou rekultivaci.

Plány versus realita

V jihovýchodní části v místě obslužných areálů lomu ČSA může průmyslová zóna vzniknout téměř okamžitě, a dokonce i v souběhu s postupným ukončováním těžby. Areál lomu má ideální technické a dopravní zázemí jsou zde veškeré inženýrské sítě a technická infrastruktura. Vynikající je i dopravní obslužnost areálu díky železničnímu a komunikační propojení.

Co vy na to? Souhlasíte s našimi Vizionáři nebo byste v této části území viděli raději něco jiného.

Pro vaše názory a diskuzi je k dispozici facebooková skupina VIZIONÁŘI MOSTECKA 2021.

Pro ty, kteří se chtějí zapojit do naší diskuze, ale nemohou nebo nemají Facebook, mohou využít odkaz zde: https://forms.gle/n9mgjD2khsEiAvfXA


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 1. 09. 2021 6:38