Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Projekt MOST k přírodě úspěšně odstartoval

Projekt MOST k přírodě úspěšně odstartoval



Vyvěšeno: 3. 5. 2023
Sejmuto:
Evidenční číslo: 37-2023

IMG20230503092316.jpgProjekt MOST k přírodě úspěšně odstartoval

Ve středu 3. května proběhla první z akcí nového environmentálního projektu MOST k přírodě, který vytvořilo Ekologické centrum Most. První „ostrou“ akci absolvovali Patroni z 18. ZŠ, konkrétně se jednalo o exkurzi na sběrný dvůr. Akce byla realizována ve spolupráci s TS Most.

V úvodu Patrony informovala paní Nechvapilová z TS Most o třídění v našem městě – jaké druhy kontejnerů ve městě jsou a co do nich odkládat. Zmínila se i o odkládání velkoobjemového odpadu na sběrném dvoře. Patroni prošli postupně celý sběrný dvůr a byli poučeni, co se kam na sběrném dvoře odkládá a také, že pro všechny obyvatele města Mostu jsou služby zdarma.

Skutečným překvapením byli pro Patrony popeláři – resp. popelářský vůz, u kterého si všichni mohli vyzkoušet, jak se kontejnery vysypávají – to bavilo snad každého.

Ekocentrum pro Patrony připravilo aktivity vztahující se k odpadové problematice – nechyběl kvíz ani doba rozkladu odpadu. Při aktivitách se ukázalo, kdo dával při exkurzi pozor a co si zapamatoval. Věříme, že to pro všechny bylo zábavné a především poučné dopoledne.

Další akce čeká Patrony z 1. ZŠ – úklidová akce na Resslu.

Sledujte nás na www.mostkprirode.cz a https://www.instagram.com/ekocentrummost/

Projekt je realizován pod záštitou primátora města Mostu a současně podpořen Statutárním městem Most a společností ORLEN Unipetrol RPA s.r.o.

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most 

Foto: archiv ECM

Zpět na přehled
Naposledy změněno: 3. 05. 2023 12:39