Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Začátek školního roku je v Ekocentru Most nabitý akcemi…

Začátek školního roku je v Ekocentru Most nabitý akcemi…



Vyvěšeno: 30. 8. 2023
Sejmuto:
Evidenční číslo: 76-2023

child-2835430_640.jpgZačátek školního roku je v Ekocentru Most nabitý akcemi…

S příchodem září přináší Ekocentrum Most spoustu akcí, jak jinak než v duchu environmentální osvěty. Pro školy i školky připravujeme řadu akcí…

Mostečtí Patroni – žáci se základních škol v Mostě budou spolu s námi pokračovat v rámci projektu MOST přírodě ve zkoumání fungování našeho města. Patroni se podívají nejen do městských organizacích podílejících se na čistém životním prostředí ve městě, ale vydají se i po stopách odpadní vody – navštíví čistírnu odpadních vod. Pomyslnou třešničkou bude pro Patrony i návštěva stanice AIM Most a chemického areálu v Záluží. Nebude chybět ani exkurze na sběrný dvůr a úklidová akce. Ani na podzim neopomeneme městskou zeleň, spolu s TS Most budeme opět zvelebovat město novou výsadbou.

Jako každoročně budeme pokračovat ve spolupráci se společností ORLEN Unipetrol RPA, s.r.o. při výsadbě ryb do řeky Bíliny a v září budeme i součástí Fun parku na Svatomichaelských slavnostech. Naše ekocentrum zde bude mít stánek se zábavně-naučnými aktivitami zaměřenými na ekologii a životního prostředí, tak určitě dorazte.

Od září se opět pustíme do vzdělávání teplických žáků v oblasti odpadové problematiky. Žáci se podívají i na praktické ukázky nakládání s odpady v rámci exkurzí na ČOV Bystřany a na skládku v Modlanech.

Navázali jsme spolupráci s městem Jirkov v rámci enviromentálního vzdělávaní. Děti z jirkovských mateřských škol se díky nám dozví něco více o vodě, stromech a zvířátkách, které žijí jak ve volné přírodě, tak i na farmách.

Podzim je pro nás aktivitami opravdu nabitý – vyjme výše jmenovaných akcích připravujeme ještě další projekty, o kterých vás budeme průběžně informovat prostřednictvím našich komunikačních kanálů.

V případě, že vás naše aktivity zaujali, neváhejte nás kontaktovat.

 

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most 


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 27. 08. 2023 14:50