Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Startuje nový soutěžní projekt o energetice

Startuje nový soutěžní projekt o energetice



Vyvěšeno: 13. 9. 2023
Sejmuto:
Evidenční číslo: 79-2023

plakat_energo-soutez_FINAL.jpgStartuje nový soutěžní projekt o energetice

S příchodem podzimních dnů startuje na Mostecku a Litvínovsku nový soutěžní projekt pro studenty základních a středních škol s názvem ENERGIE? Dáš to bez ní? Jak sám název na povídá, projekt se bude věnovat energetice. Soutěžní projekt pro studenty vytvořilo Ekologické centrum Most ve spolupráci se SEV.EN ČESKÁ ENERGIE.

Cílem projektu je zjistit, co si dnešní teenageři představují pod pojmem energie (jak vzniká, je jí dost nebo málo…) a natočit o tom video pro své spolužáky.

Jedním z prvních úkolů studentů, k pochopení celého tématu, bude shlédnout 6dílný seriál ENERGOcast, který Ekocentrum Most vytvořilo s podporou SEV.EN v minulém roce. Seriál ENERGOcast si klade za cíl osvětlit často medializované pojmy z oblasti energetiky, a to jak dospělé části obyvatel, tak především té mladší. V naší praxi se často setkáváme s tím, že si lidé neuvědomují či vůbec neví, kde se energie bere. Často nerozumí ani základním pojmům a je pro ně těžké se v tématu zorientovat.

Další částí projektu bude pracovní workshop, na kterém budou mít studenti možnost konzultovat své nápady s odborníkem a vyladit tak své video k dokonalosti. Poté budou mít studenti dostatek informací, aby natočili klip pro své kamarády. Jejich snažení posoudí porota a vybere ten nejlepší projekt. Na soutěži spolupracujeme i se Střediskem volného času, kde bude probíhat setkání soutěžních týmů, workshop i velké finále.

Soutěž probíhá od září do prosince letošního roku. Podmínkou účasti je vytvořit 3členný tým (z 8. či 9. ročníku ZŠ nebo z 1. nebo 2. ročníku SŠ), který bude prezentovat danou školu. Účastnit se může pouze jeden tým z jedné školy.

Chcete-li soutěžit, není nic jednoduššího než přihlásit svůj školní tým na naši e-mailovou adresu: ecmost (zavináč) vuhu (tečka) cz.

Nezapomeňte soutěžíme o hodnotné ceny. :-)

 

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most 


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 14. 09. 2023 15:42