Kvalita ovzduší

Děčín
Doksany
Chomutov
Krupka
Lom
Litoměřice
Měděnec
Most
Rudolice v Horách
Sněžník
Štětí
Teplice
Tušimice
Ústí n.L.-Všebořická (hot spot)
Ústí n.L.-Kočkov
Ústí n.L.-město
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Patroni z 8. ZŠ Most uklízeli město

Patroni z 8. ZŠ Most uklízeli město



Vyvěšeno: 20. 9. 2023
Sejmuto:
Evidenční číslo: 82-2023

20230919_090814 s logem.jpgPatroni z 8. ZŠ Most uklízeli město

V úterý 19. září se do úklidu areálu školy a přilehlého okolí pustili patroni ze ZŠ Vítězslava Nezvala. Jednalo se o žáky třetích až šestých tříd, kteří se zapojili do environmentálního projektu našeho ekocentra MOST k přírodě.

V úvodu úklidové akce s žáky krátce pohovořil preventista Městské policie Most, o tom, na co si dát během sběru odpadu pozor – např. co dělat v případě nálezu injekční stříkačky či jiného nebezpečného odpadu (obvazový materiál, léky, aj.) a poté jsme společně vyrazili na úklid.

Během úklidu našli Patroni spíše drobnější odpad v podobě např. igelitových sáčku, PET láhví, ale i skleněných lahví od alkoholu, obalových materiálů od různých jídel, ale i záclony, polystyren a více neidentifikovatelných věcí již v počátcích rozkladu. Největším a nejzajímavější „objevem“ byl vysavač a ručně vyrobený baráček ze dřeva. Takový odpad v přírodě opravdu nemá co dělat.

20230919_092939 s logem.jpgŽáci se do úklidu pustili s nadšením – ač se nenašlo tolik odpadu jako v předchozí úklidové akci , i tak to byl úspěch. Celkem se během akce podařilo sesbírat něco málo kolem 100 kg odpadu!

Všechny zúčastněné akce bavila, a proto je na konci čekala odměna, a to placky s hláškami motivujícími k zodpovědnému ekologickému chování a dřevěné medaile s obrázky zvířat.

Děkujeme Městské policii za účast na akci, paní učitelce za perfektní vedení žáků a Technickým službám Most za odvezení odpadu.

Sledujte nás na www.mostkprirode.cz a https://www.instagram.com/ekocentrummost/

Projekt je realizován pod záštitou primátora města Mostu a současně podpořen Statutárním městem Most a společností ORLEN Unipetrol RPA s.r.o.

Ekologické centrum Most pro Krušnohoří
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most 

Foto: archiv ECM

Zpět na přehled
Naposledy změněno: 20. 09. 2023 7:39